Пиле - фрикасе

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Пиле - фрикасе

Възраст: след 18 месеца
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:

  • 200 гр. бяло пилешко месо или бутче
  • зеленчуци по избор
  • сол
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 мл от пилешкия бульон без зеленчуците
  • 50 гр брашно
  • 30 гр масло

Начин на приготвяне:

  • Слагаме пилешкото да се вари.
  • След като оберем пяната, добавяме зеленчуците.
  • Варим до готовност.
  • Разтопяваме на слаб огън маслото и добавяме брашното.
  • Като получим хомогенна смес добавяме по малко млякото смесено с бульона.
  • Когато сосът се сгъсти е готов и можем да прибавим месото.

Рецептата е за две порции.

 

06. 04. 2012 г. / Михаела Табакова
 

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби